Een Travellerspoint blog

1200 frogs in Salamanca

España entera se va de borrachera

semi-overcast 17 °C

iHola cariños!

Dit weekend ben ik weer op stap geweest met ESN Valencia. Op het programma: 1 dag Madrid en 3 dagen Salamanca. Salamanca ligt ongeveer op eenzelfde lijn met Madrid en Valencia, heel dicht tegen Portugal aan. Omdat ESN dit jaar 25 bestaat worden overal in Europa nationale (internationale) evenementen georganiseerd om dit te vieren. Deze trip is daar een evenement van, wel 33 verschillende universiteiten waren vertegenwoordigd. Een groot feest dus!!

Opnieuw in alle vroegte vertrokken vanuit Valencia, om 5 uur in de ochtend. Tegen 10 uur zijn we aangekomen in Madrid. Daarna zijn we door Madrid gegidst door de coördinatoren van ESN Madrid. Het was een lange tocht na zo’n woelige en korte nacht! Madrid is natuurlijk prachtig, ik was er al geweest dus ik moest niet meer overtuigd worden. ’s Avonds zijn we ook het nachtleven gaan verkennen. Door een misverstand zijn we niet in de fameuze club Joy binnengeraakt, maar uiteindelijk hebben we toch een leuke nacht gehad. Drankjes kosten daar trouwens zo’n €15, in contrast met andere plaatsen waar ze je gratis drankjes aanbieden om je binnen te lokken.

De volgende dag zijn we in de late namiddag aangekomen in Salamanca. Daar wachtte ons een grote verrassing: geen hostel dit keer, maar een 4 sterren hotel!!! Omdat het laagseizoen is en 700 Erasmussers het volledige hotel bezetten hebben we 2 nachten voor een prikje in dit hotel kunnen verblijven. Ik en Martina deelden un matrimonial, dit wil zeggen een extra grote kamer met een extra groot bed, een massagedouche, een balkon, een gigantische televisie, oh my god! Salamanca is trouwens de universiteitsstad van Spanje, met de grootste universiteit en naar het schijnt ook de beste van het land. De verschillende faculteiten zijn verspreid over de stad en gevestigd in prachtige historische gebouwen. ’s Avonds hebben we een ruta de tapas gedaan, dit wil zeggen een route langs verschillende tapas bars waar je voor €1,80 een drankje met een tapa kan krijgen. In Salamanca kan je het authentieke Spanje pas echt ervaren. Daarna zoals steeds weer groot feest!

Zaterdagmiddag zijn we gaan shoppen. De locale Zara kan ook tellen als wereld erfgoed, zo mooi. Net als alle andere gebouwen in het centrum van de stad trouwens. Daarna hebben we een groots stadsspel gespeeld. Op 8 verschillende locaties kregen we uitleg over de stad en moesten we een proef afleggen (touwtrekken en andere scoutsachtige dingen) tegen ESN Murcia en ESN UV Valencia (wij zijn ESN UPV Valencia). We hebben uiteraard gewonnen ;). Daarna kwamen alle groepen tezamen op de Plaza Mayor voor een flashmob. Aangezien het symbool van Salamanca een kikker is was de opdracht een kikker nadoen. Ondertussen moesten de kapiteins van elk team Wally zoeken. Diegene die hem het eerst vond mocht zich het sterkste ESN team van Spanje noemen. De proef werd uiteindelijk gewonnen door Juan Carlos III uit Madrid.

Na een snelle douche werden we uitgenodigd op een walking dinner in ons hotel, in gala kledij, opnieuw met alle 1200 studenten. Helaas heb ik er niet echt van kunnen genieten want ik zat al de hele dag zonder stem. De hele dag was bijgevolg ook een spelletje mime. Geen afterparty voor mij die nacht! :(

Na een laatste heerlijk ontbijt en een souvenirjacht zijn we zondagnamiddag terug naar Valencia gekeerd, een rit van ongeveer 6 uur. Het volgende evenement waarover ik verslag zal uitbrengen vindt over 2 weken plaats: las Fallas de Valencia, een van de grootste feesten van Spanje! En tegelijk komt ook mijn eerste bezoek aan: Lies! CAN’T WAIT!!! :)

Besos!

Helen

P.S.: Bekijk ook zeker dit filmpje over het evenement http://www.youtube.com/watch?v=KZ_fo8nAG9U&feature=youtu.be, helaas wel enkel in het Spaans. Als je goed kijkt zie je me voorbij wandelen op 2:18 haha!!

Geplaatst door ElenaMaria 19:08 Gearchiveerd in Spanje

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint