Een Travellerspoint blog

Belgian dinner

sunny 20 °C

iHola cariños!

Voor ik aan de Ibiza-trip begin wil ik toch nog eerst wat vertellen over mijn Belgisch dinertje :-) . Na alle Turkse, Roemeense, Italiaanse, Hongaarse, Mexicaanse, … etentjes wou ik iedereen er van overtuigd krijgen hoe heerlijk onze Belgische keuken is. Een hele opdracht, want voor ik in Spanje aankwam kon ik niet meer dan dingen in warm water steken en wachten tot ze gaar werden.

Toen ik dus eind april terug naar België ben gekomen voor een weekendje heb ik adviezen gesprokkeld bij mama. Met een hoop papier vol notities, stoofvleeskruiden, laurier, kinnekessuiker, donkerbruine suiker, speculaas, peperkoek, een hoop chocolade en €20 minder door een te zware koffer ben ik terug naar Spanje gekeerd. Mijn uiteindelijke menu:

- Perzikjes met tonijn, asperges in een hamrolletje, witloof-appelsalade
- Stoofvlees met mosterd en bier (Leffe!), appelmoes, wortelpuree, Gentse Waterzooi en rozemarijnaardappeltjes uit de oven
- Chocolademousse, rijstpap met onze typische suiker
- De meegebrachte speculaas, peperkoek en mignonnettes
- Proevertjes Mort Subite kriek en framboos, en blonde Leffe

Dinsdagmiddag, na het lenen van mixers, maatbekers, …, ben ik begonnen met de desserts. Het begon niet goed want ik kreeg het schuim van de chocolademousse niet dik en het eindresultaat was dus veel te slap. De koelkast heeft er gelukkig uiteindelijk toch nog een luchtige mousse van kunnen maken (ik hoor jullie zeggen, dat hoort zo, maar hij was echt veel slapper dan die van in de filmpjes) de chocolademousse was volgens mij het hoogtepunt van de avond!

’s Avonds hebben mijn liefste flatgenootjes Franzi en Saioa me samen met Adrian geholpen om alle groenten te snijden voor de Gentse Waterzooi (en dat waren er VEEL). Tegen 1u ’s morgens (+/- 4u later) was de Gentse Waterzooi , appelmoes en ook het stoofvlees met mosterd en bier gekookt. En iedereen kreeg al terug honger van de lekkere geur, een positief teken! :-)

De dag zelf heb ik nog een rijstpap gemaakt, perfect gelukt met de juiste klopper die ik nog heb weten bemachtigen, en zijn de Colombianen me nog komen helpen voor de wortelpuree, rozemarijnaardappeltjes en de salade.

Het was een heel leuke avond. Ik genoot er van om iedereen zoveel te zien eten! Vooral het stoofvlees was heel populair, 2 kilo vlees in een hik en een wip op. We waren met 16 personen trouwens. Uiteraard was niet alles zoals mama het maakt, maar gelukkig wisten mijn gasten niet hoe het dan wel of niet moest proeven en hebben ze er allemaal van gesmuld en me overladen met complimenten. Een onvergetelijke herinnering, deze avond :-)

Besos!

Helen

Geplaatst door ElenaMaria 9:03 Gearchiveerd in Spanje

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint