Een Travellerspoint blog

Pasta carbonara, inonotus obliquus and goulash

y como siempre: tranquila tranquila

overcast 6 °C

iHola amigos!

Het opstaan deze ochtend was moeilijk, want het was weer een koude nacht. Het is ook niet meer opgewarmd overdag, want het was vandaag 10 graden kouder als gisteren en de zon was ver te zoeken.

Om 12u werden we verwacht op de universiteit voor nog een aantal formaliteiten. Daar heb ik nog een heel aantal mensen ontmoet, vooral Italianen zijn hier veel (en Duitsers). Omdat ik naar mijn zin al te vaak “tranquila tranquila” te horen had gekregen heb ik maar rustig mijn beurt afgewacht. Dit duurde uiteindelijk echter zo’n 2.5 uur. Er is blijkbaar maar 1 persoon om al die formaliteiten te regelen en hij is niet bepaald georganiseerd.

Tegen half 3 besloten we samen met een aantal mensen die er dan nog waren om samen iets te koken. Om een idee te geven: 3 Italianen, 1 Roemeense, 1 Britse, 1 Fin/Ecudoriaan en 1 Taiwanese. In Spanje is het de gewoonte om laat te eten, rond 14u ongeveer, en het is eigenlijk diner en geen lunch. Blij dat we met zoveel Italianen waren, want die kunnen natuurlijk heerlijke pasta maken! Het werd pasta carbonara.

Tegen 17u was het haasten om terug naar de universiteit te gaan, want we konden ons inschrijven voor een tripje naar Andalusië, van 16 tot 20 februari. Er waren maar 10 plaatsen vrij, maar het is ons (mijn nieuwe Italiaanse vriendin en Parque II-genootje Martina, 2 super lieve Turkse meisjes Ezgi en Ekin en mijn Hollandse “stapmaatje” Eveline) gelukt om eerst te zijn. De trip gaat naar Cádiz, Sevilla, Córdoba en Jerez. Het is in een van de steden ook carnaval dat weekend, en verschillende ESN’s van over heel Spanje zullen er dan verzamelen. Verplicht in carnavalskostuum trouwens ;)

In het terugkomen passeerde ik nog langs mijn interessante onderbuur Juho, die half Fins en half Ecuadoriaans is, want we hadden eigenlijk de helft van de maaltijd geskipt om op tijd terug op school te zijn en hem dus ook achtergelaten met een gigantische afwas. De afwas was al gedaan met behulp van de andere meisjes maar hij stond te popelen om me een kopje Finse berkenweerschijnzwamthee aan te bieden. Dat was uiteraard niet de benaming die hij er aan gaf, maar hij was zo lief om het te googelen zodat ik kon zien wat het precies was. Het is thee gemaakt van een schimmel die op berken groeit en het zou helend zijn voor kankers, hart- en vaaktziekten, psoreasis en zelfs aids. Ik heb er dapper van geproefd maar het smaakt helaas gewoon naar boomschors. Na een slokje heb ik dus vriendelijk bedankt. Met deze man ga ik nog avonturen beleven.

Na een late siësta (de uren van de dag verschuiven hier op magische wijze) en een boterhammetje ben ik met Martina op bezoek gegaan bij een Italiaan, een Pool en een Hongaar in een appartement op de dijk. Ze hadden een vuurtje!! Wat een verrukking. We hebben ons dus heerlijk kunnen opwarmen (ik weet het, in België is het min zoveel, maar een huis zonder verwarming en een kleerkast zonder dikke truien vallen echt niet te onderschatten) en alles geleerd over de Poolse en de Hongaarse cultuur.

Morgen komt mijn eerste flatgenootje aan, de Duitse Franzi, ik ben super opgewonden om haar te ontmoeten en alles te tonen! Voor de rest staat er ’s avonds een movie party op het programma, ik moet nog eens nadenken in wat ik me ga verkleden!

Besos!
Helen

Geplaatst door ElenaMaria 12:31 Gearchiveerd in Spanje Reacties (0)

So many awesome people!

vamos a la fiesta

sunny 16 °C

iHola amigos!

Mijn eerste nachtje in Gandía is achter de rug, en het was koud!! Blijkbaar heeft geen enkel studentenappartement hier verwarming. Ook mijn douche kon amper 3 minuten duren. Ik vraag me af hoe we dat met 3 gaan doen in de ochtend!

Gelukkig kon ik daarna op het balkon ontbijten, waar het veel warmer was dan binnen. Vervolgens hebben we een lange wandeling gemaakt naar het centro comercial op zoek naar een gsm met Spaanse SIM. Mama heeft lekker de toerist kunnen uithangen, elk gekleurd huisje dat we tegenkwamen onderweg moest gefotografeerd worden. ’s Middags met mama en papa weer op het balkon gegeten en daarna kwam het afscheid. Ze zijn nu nog 2 daagjes aan het genieten van Valencia.

Na de siësta moest ik me gaan aanmelden op de school. Het is een modern gebouw op een dikke 10 minuten wandelen van het appartement. Ze hebben me voornamelijk gezegd dat ik overmorgen nog eens moet terugkomen. Ik vroeg of ik al boeken kon kopen (dit semester nog eens een poging doen om modelstudent te worden) maar ze zeiden dat ik eerst de lessen maar eens moest volgen, dan kon ik kijken of de docent mij wel beviel en achteraf beslissen welke vakken ik zou blijven volgen. HAHA! Stel je voor. Helaas heb ik een strak lessenpakket opgelegd gekregen, want de vakken moeten voor België min of meer overeenkomen. Die vakken zijn: Geografía del turismo y del ocio (geografie van toerisme en vrije tijd), Marketing turístico (toeristische marketing), Organización y gestión de empresas (organisatie en management van bedrijven) en Recursos culturales (culturele bronnen). Allen goed voor 6 studiepunten, 24 in totaal. Ik ontmoette er ook een Duits meisje dat me meteen uitnodigde voor een pre-party ’s avonds op een van de appartementen.

Na een nogal smaakloze spaghetti bolognese (gelukkig kook ik momenteel nog enkel voor mezelf) op naar die pre-party. Daar bleek dat ik het nog niet zo slecht getroffen heb in Parque II. Het appartement was heel leeg en ongezellig. Ze hadden wel een vuurtje, maar dat af en toe opzetten kan naar het schijnt al gauw oplopen tot €200 elektriciteitskosten per maand. Dat het maar snel zomer wordt! Zoals verwacht werden al snel de kaarten bovengehaald voor een spelletje ring of fire. Een Zuid-Koreaanse deed het blikje bier ploppen en kreeg het tot mijn verbazing binnen de 20 seconden leeg (na al vele glazen sangria binnengekapt te hebben). Kick-ass Koreans. Een beetje later viel er ineens een groep onbekenden binnen, die ergens gehoord hadden dat het feestje daar te doen was. Ze hadden zich vergist van appartement maar dat maakt in Erasmus uiteraard niets uit. Het was een groep van studenten die allemaal volgende week vertrekken. Ze konden ons dus veel vertellen over het leven hier.

Tegen half 2 begon het echte feest in Varadero, een van de Erasmus ontmoetingsplaatsen. In het begin een beetje onwennig, maar je leert zo snel mensen kennen. Helaas sloot het daar al tegen 4 uur en werden we buitengezet, waar het aan het stortregenen was. Gelukkig is mijn appartement maar 20 meter verwijderd van Varadero. Feestjes in Spanje gaan meestal door tot 8 of 10 uur ’s morgens, maar dat zal ik dan een volgende keer maar eens moeten proberen!

Besos!
Helen

Geplaatst door ElenaMaria 20:13 Gearchiveerd in Spanje Reacties (0)

The first day

que calor...

sunny 15 °C

¡Hola a todos los quieridos interesados!

Op vraag van een aantal mensen heb ik toch besloten ook een blogje te maken. Of het interessant wordt dat kan ik niet beloven, maar ik hou jullie er in ieder geval mee op de hoogte!

Eerst en vooral is alle schrik voor een afgelaste vlucht voor niets geweest, hoera! Op het vliegtuig mocht ik al meteen kennismaken met een bende zeer luidruchtige (=Spaanse?) mujeres waar ik mijn Spaans voor het eerst echt mee kon oefenen. Het ging redelijk vlot, ze zeiden ook nogal veel hetzelfde: “Gandía, ayyy, vas a hacer la fiesta!” (tegen mij) “… Y ESTUDIAR MUCHO, CLARO!” (tegen mama en papa).

Eens opgestaan na een nachtje in Valencia, werden we verwelkomd door een stralende zon omringd door hemelsblauwe lucht. Spanje zoals het moet zijn! Tijdens ons treinritje van een uur richting Gandía zagen we veel appelsienboomgaarden. Prachtig. Het was even wachten op de sleutels van het appartement, dus zijn we in de namiddag even door Gandía (de Playa althans) gewandeld. Geen jas nodig gehad! :-) Het is er heel leeg, maar je ziet dat het een heel aantrekkelijke badplaats is in de zomer. Het grote zandstrand is heel proper, net als de dijk. Alle winkeltjes en veel restaurantjes en cafés zijn nu wel gesloten.

Tegen de late namiddag mocht ik dan eindelijk in mijn appartementje in de blok “Parque II”. Dit verwijst naar het prachtige park(je) dat gelegen is tussen de appartementen. Het appartement zelf is iets minder dan verwacht, vooral omdat er geen verwarming aanwezig is. Ook jammer dat er nog geen kamergenootjes zijn. Die zullen vrijdag en zondag aankomen. Voor diegenen die het nog niet wisten: het zijn een Duits en een Spaans meisje.

We zijn dan alle nodige boodschappen gaan doen in de grote Carrefour 2 straten verder. Mama heeft me zowat gegidst door heel de Carrefour zodat ik zeker weet wat voor producten ik moet gebruiken om dezelfde heerlijkheden op tafel te kunnen toveren als zij thuis. Teruggekomen propten we ons met al onze aankopen in de lift. Helaas wilde hij er ons, eens bovengekomen, niet meer terug uit laten. We hebben gelukkig maar eventjes vastgezeten, tot een technieker de deur open heeft geramd, maar het was me wat :-)! Positief: ik heb al kunnen kennismaken met enkele buren (die voortaan, samen met mij, de trap nemen).

Tenslotte hebben we ’s avonds gegeten in een echt Spaans restaurantje, waar de tv heel luid stond. De bazin en ik zijn al beste vriendinnen, want haar dochter woont ook in België en dus liggen de Belgen haar nauw aan het hart. Ik kreeg al 2 kussen bij het afscheid!

Jammer genoeg moet ik morgen afscheid nemen van de allerliefste mama van de hele wereld. Ik voel dat er traantjes gaan vloeien... :-( Daarna moet ik me gaan inschrijven in de school, hopelijk kom ik al wat erasmussers tegen, anders tijdens het eerste feestje morgenavond!!

Besos!
Helen

P.S.: voor wie nieuwsgierig is, dit is het appartement http://picasaweb.google.com/100044370581078587294/PARQUEII3A.

Geplaatst door ElenaMaria 15:28 Gearchiveerd in Spanje Reacties (3)

(Berichten 11 - 13 uit 13) « Pagina 1 2 [3]