Een Travellerspoint blog

The Andalucia trip

ver Sevilla y morir!

sunny 20 °C

iHolaaaa!

Even niets meer geschreven, het leven gaat hier ondertussen ook gewoon zijn gangetje, maar dit weekend hebben we ons eerste tripje gemaakt: Andalusië! De trip werd georganiseerd door ESN’s Valencia en ESN Gandía, voor ongeveer 10 personen van Gandía en 50 van 2 universiteiten in Valencia. Alvast sorry voor mijn soms vreemde schrijfstijl, het overschakelen Spaans-Engels-Nederlands is moeilijk!

Woensdagavond hebben we de trein naar Valencia genomen, want we werden om 03.30 aan de universiteit (Universidad Politécnica de Valencia – waar mijn hogeschool onderdeel van uitmaakt) verwacht. We hebben de nacht in het appartement van enkele Hongaarse meisjes doorgebracht. Met een uur vertraging (verrassing) zijn we tegen 10u aangekomen in Úbeda, een klein stadje met Unesco Wereld Erfgoed. Daarna zijn we doorgereden naar Córdoba waar we in een hostel verbleven naast de Mezquita. Die Mezquita was heel speciaal, hij is (uiteraard) gebouwd in Moorse stijl en je kan er ook duidelijk Mekka in aangeduid zien (met zo’n typisch poortje en muurschilderingen met goud – geen idee hoe dat noemt) maar verder vind je er overal Maria en Jezus beelden, altaars en andere Christelijke versieringen. ’s Avonds hebben we genoten van tapas in een authentiek restaurantje. Daar hebben we kennisgemaakt met nog meer Duitsers en Italianen die in Valencia studeren. Mijn Italiaans is ook weer bijgeschaafd! Daarna mochten we een flamencoshow bijwonen. Dat moet je uiteraard gedaan hebben als je in Andalusië bent. Filmpjes volgen op facebook! Het was die dag ook de verjaardag van Emeline, een meisje uit Lille, en de zanger heeft op ons verzoek speciaal voor haar gezongen!

Vrijdagochtend veel te vroeg zijn we weer de bus op gestapt richting Jerez. Het was koud, want in Córdoba is mijn jas helaas gestolen. Ik had hem achtergelaten in de bagageruimte en hij is daar verdwenen. Gelukkig belooft het warmer te worden. In Jerez hebben we het beroemde Alcazar bezocht, het paleis van een Moorse machthebber. Overal vind je er ook appelsienbomen, die kleur aan de Andalusische steden geven. I love it! In de late namiddag zijn we van Jerez naar Sevilla gereden. Toch even vermelden hoe zeer ik genoten heb van eindeloze hete douches en verwarming op de kamers. Mijn al 3 weken aanslepende verkoudheid is nu iets beter. ’s Avonds zijn we naar een discotheek in Sevilla geweest. Het liep er vol met chic volk en ik miste Gandía en alle leuke mensen! We zijn dus vrij vroeg naar huis gegaan.

Op zaterdag hebben we dan Sevilla bezocht. De meesten onder jullie weten dat ik al jaren uitkeek naar deze dag! We bezochten eerst de kathedraal, een prachtig gotisch bouwwerk maar naar mijn mening niet erg verschillend van de kathedralen die we in België hebben. We zijn helemaal naar boven geklommen in de Giralda (toren) waar je een prachtig uitzicht hebt over heel de stad. Na een heerlijke maaltijd op een terrasje in de zon (Sevilla is de warmste stad van Spanje – het was ongeveer 22 graden) zijn we het Alcazar binnengegaan. Ik heb geen woorden om dit te beschrijven, jullie moeten gewoon de foto’s bekijken! Het is werkelijk het paradijs op aarde. Goud vanbinnen, eindeloze tuinen buiten… ’s Avonds zijn we op de bus gestapt naar Cádiz voor het beroemde Carnival de Cádiz. Hier waren wel 16 verschillende ESN organisaties aanwezig vanuit heel Spanje. Werkelijk iedereen was verkleed in de meest originele personages. Ook hier verwijs ik naar de foto’s! Overal drank uiteraard en optredens van groepen uit Cádiz (traditionele muziek). Dat was wel jammer want iedereen had nood aan party music! Tegen 4 uur, na een pakje churros, zijn we naar Sevilla teruggekeerd.

De laatste dag hebben we in de zon doorgebracht: we zijn langs de rivier Guadalquivir naar de Torre del Oro en Plaza de España gewandeld. Tegen 16u was het wel 25 graden! We hebben vlakbij Plaza de España nog een heerlijke paella gegeten en zijn dan de bus opgestapt. Na een drietal uur hebben we een korte stop gemaakt in Granada. Helaas konden we het Alhambra niet meer bezoeken. Maar ik kom zeker nog eens terug! Tegen 5u in de ochtend zijn we terug aangekomen in Gandía, met een groot slaaptekort, maar het was de moeite waard!

Besos!

Helen

Geplaatst door ElenaMaria 23:00 Gearchiveerd in Spanje

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint