Een Travellerspoint blog

The first day of school

Escuela Politécnica Superior de Gandía

sunny 14 °C

iHola!

De spannende eerste schooldag is achter de rug. Lang duurde hij niet, want ik heb ’s maandags (voorlopig) pas les om 15u15. Recursos Culturales gaat voornamelijk over cultureel erfgoed en hoe dit te behouden, het werk in musea, etcetera. De lessen bestaan uit hoorcolleges en practica. In de practica moeten we geloof ik presentaties voorbereiden en groepswerken doen. Er zullen ook een aantal “salidas” plaatsvinden, dit zijn uitstapjes. Zo gaan we bijvoorbeeld het oude stadscentrum van Valencia bezoeken en het Palacio Ducal waarvoor de stad Gandía erg beroemd is. Soms zullen we gegidst worden, soms moeten we zelf gidsen. Hij had tussen zijn (deftige en werkende) powerpoint presentatie zelfs een aantal foto’s van vorig jaar gestoken. Hij praat op een nogal saaie manier, maar wel verstaanbaar. Ik vermoed dat hij daarvoor extra zijn best doet omdat de helft van de groep bestaat uit Erasmus studenten. Aanwezigheid is verplicht aangezien 60% uit permanente evaluatie bestaat, dus moesten we een lijst handtekenen. Ik kan er nog steeds niet van over dat de docent bij het buitengaan zelf een foto van ieder van ons trok en de fotonummer bij onze naam schreef!

Na de les heb ik mijn mentor ontmoet, Blanca. Ik had al vaak met haar gecommuniceerd over praktische dingen, maar ze woont in Valencia dus was ze afgelopen week thuis. Het mentorsysteem werkt heel goed vind ik, bijna iedereen heeft er een en de mentors komen vaak mee naar dinertjes en feestjes van de Erasmus studenten. Over het algemeen zijn de Spaanse studenten niet zo blij met ESN (Erasmus Student Network) omdat hun activiteiten enkel toegankelijk zijn voor buitenlandse studenten en dus de integratie tegenhoudt. Ze hebben wel een beetje gelijk.

De school heeft ook een sportzaal waar je allerlei (gratis) lessen kan volgen: spinning, aerobics, aerobox, aerodance, musculation, ballroom dancing, belly dancing, yoga, pilates, step, volleybal, basketbal, voetbal, … Voor ieder wat wils. Ekin besloot er al meteen in te vliegen met een les spinning. Zoals jullie weten ben ik meer voor de dans-aanverwanten ;). Nog even zien hoe het allemaal in mijn lessenrooster past.

’s Avonds hebben we met een aantal meisjes in mijn appartement gegeten. We hadden salade gekocht en het was grappig om te zien hoe iedereen daar andere dingen opkapt. Zo doe ik er uiteraard mayonaise bij (die hier niet hetzelfde smaakt :() en Martina olijfolie.

Tegen 10u was het cineforum, filmavond, maar ik ben thuis gebleven want ik heb morgen al les om 08u15!! En nog een economisch vak ook: bedrijfsmanagement! Hopelijk geraak ik er uit…

Besos!
Helen

Geplaatst door ElenaMaria 1:48 Gearchiveerd in Spanje

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint