Een Travellerspoint blog

The welcome dinner

la gente está muy loca!

sunny 5 °C

iHola queridos!

Na een korte nacht opnieuw op zoek naar een gsm, met een Duits paspoort, alsook op dikke truienjacht. Het is echt niet meer te doen in mijn iglo. Achter de hoek van de Carrefour bevindt zich een winkelcentrum met H&M, Zara, Pull & Bear, Bershka, ennn Stradivarius!! Helaas liefste mama, ik heb het maar 4 dagen volgehouden zonder hem op te zoeken ;) maar ik ben heel braaf geweest, want Ezgi en Ekin (Turkse meisjes) hebben een tripje naar Porto geboekt voor amper 30 euro en willen graag dat ik en Martina mee gaan. Als het geen probleem vormt met de lessen gaan we dat zeker doen! Als iemand mijn Spaanse nummer graag zou hebben, mag je hem dus altijd vragen. De Belgische gsm zal voorlopig thuis blijven liggen.

Zoals gisteren verteld was het vanavond welcome dinner. We hadden eerst afgesproken om te aperitieven bij de Mexicanen. We hadden wat pan y jamón gekocht, maar ze verbaasden zich over hoe wij dat “klaar maakten” (brood in stukken en de ham er op, toch?). Zij doen er mayonaise bij ofzoiets. We hebben ook mogen proeven van een potje chili (Johan, echte Mexicaanse chili !!), iets van een 3 druppeltjes op een stukje brood maar het was toch al hottt! Zij vonden dat natuurlijk heel grappig :). Ze hebben ons ook een stukje van Mexico laten zien via foto’s, en wauw, wat een prachtige stranden! Carolina vertelde dat zij gewoonlijk de maand december spendeert op Playa del Carmen (30min van Cancún), een van DE stranden van Mexico, vlakbij de oude Maya ruïnes van Xaman-Ha. Ze staan te springen om ons hun Mexico te laten zien, want ze zijn er zich van bewust dat het imago van Mexico bij de Europeanen niet zo best is (geweld, verkrachtingen, drugs, ziekte). Ik sta uiteraard te popelen om het aanbod te aanvaarden!!

Bij het welkomstdiner waren een stuk of 50 Erasmus studenten aanwezig. Het enige jammere was dat ik aan tafel zat bij ongeveer dezelfde mensen als waar ik de laatste paar dagen mee omga, de leukste mensen ooit, maar we vormen al bijna een aparte groep. Er was sangria, bier, pizza en allerhande tapa’s, mmmm! Ik kon een slokje sangria toch niet weerstaan ;). Daarna op naar de “Ukalele” bar, waar ze gelukkig wel goede muziek draaien (house, reggaeton en elektrolatino). Daar was het echt super leuk. Deze keer hielden we het wel vol tot 4u en zijn we dan naar Cocoloco verhuisd. Dat is een hele grote discotheek op de dijk. Tegen 6u30 eindelijk mijn bed in, maar het was een avond om niet snel te vergeten!

Besos!
Helen

Geplaatst door ElenaMaria 16:34 Gearchiveerd in Spanje

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint