Een Travellerspoint blog

My first roommate!

y cocinar para dummies

sunny 5 °C

iHola mi gente!

Vandaag heb ik eens grote kuis gedaan in het appartement, er stonden een paar potten met vies spul in de ijskast die er al een maand stonden denk ik. De zon schijnt terug, maar de temperatuur ligt niet ver boven het vriespunt. Daarna nog eens een tripje naar de grote Carrefour op zoek naar een gsm en Spaanse SIM. Eindelijk had ik er één gevonden, maar dan bleek dat ik hem niet kon kopen omdat ik geen Spaanse identiteitskaart of internationaal paspoort bezit. Een heel vreemde zaak, want ze konden me ook niet uitleggen waarom dat nodig is. Gelukkig kan iemand anders de kaart wel op zijn naam zetten voor mij.

Tegen de late namiddag (wel, wat wij etenstijd zouden noemen) is mijn eerste flatgenootje eindelijk gearriveerd! Ze heet Franzi(ska), ze komt uit Hamburg en studeert ook TRM. Ze heeft ook 2 vriendinnen die in andere appartementen zitten en ook TRM studeren. Daarna zijn we met Martina opnieuw heel de supermarkt gaan uitpluizen (ik geloof dat ik het merendeel van mijn tijd hier al in supermarkten heb gespendeerd) en hebben we samen gekookt. Of tenminste, een poging tot: we hadden een blik zoetzure saus gekocht, zonder te beseffen dat we geen blikopener hebben. De eerste stap was google “how to open a can without a can opener”. Beste tips: 1. Try with a knife, 2. Ask your neighbour, 3. Eat something else. Ze hebben trouwens ook goeie instructiefilmpjes! We begonnen bij 1, helaas een dikke fail. Dus zijn we heel het gebouw afgegaan. We kregen een raar instrument van de vrouw boven ons, volgens mij gewoon een dikke grap omdat we haar gestoord hadden tijdens het pyjamabankhangen, want we kregen het blik er voor geen centimeter mee open. Uiteindelijk is het toch gelukt een mini gaatje te maken met een cuttermes. Koken, een avontuur!

‘s Avonds was het movie party en de verjaardag van een Italiaans meisje dat dezelfde naam draagt als ik (Mary Helen – Helen Maria). We zijn weer eerst naar een appartement gegaan waar we kennis maakten met een bende Mexicanen. Veel Spaans gesproken dus! Eindelijk! Het was een zotte bende, we hadden een Dracula, een Aladdin, een Black Swan, … Uiteraard volgen de foto’s op facebook. Het feestje zelf was te doen in Brujas Pub (jaja, Brugge!), waar ze helaas alleen maar rockmuziek spelen.. Vanaf 4u gaan ze vanuit de pubzone door naar een discotheek, maar dat aanbod heb ik vandaag toch nog even afgeslagen.

Morgen is het welkomstdiner en opnieuw feest! Deze keer zoals een echte Spaanse! :)

Besos!
Helen

Geplaatst door ElenaMaria 15:57 Gearchiveerd in Spanje

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint