Een Travellerspoint blog

Pasta carbonara, inonotus obliquus and goulash

y como siempre: tranquila tranquila

overcast 6 °C

iHola amigos!

Het opstaan deze ochtend was moeilijk, want het was weer een koude nacht. Het is ook niet meer opgewarmd overdag, want het was vandaag 10 graden kouder als gisteren en de zon was ver te zoeken.

Om 12u werden we verwacht op de universiteit voor nog een aantal formaliteiten. Daar heb ik nog een heel aantal mensen ontmoet, vooral Italianen zijn hier veel (en Duitsers). Omdat ik naar mijn zin al te vaak “tranquila tranquila” te horen had gekregen heb ik maar rustig mijn beurt afgewacht. Dit duurde uiteindelijk echter zo’n 2.5 uur. Er is blijkbaar maar 1 persoon om al die formaliteiten te regelen en hij is niet bepaald georganiseerd.

Tegen half 3 besloten we samen met een aantal mensen die er dan nog waren om samen iets te koken. Om een idee te geven: 3 Italianen, 1 Roemeense, 1 Britse, 1 Fin/Ecudoriaan en 1 Taiwanese. In Spanje is het de gewoonte om laat te eten, rond 14u ongeveer, en het is eigenlijk diner en geen lunch. Blij dat we met zoveel Italianen waren, want die kunnen natuurlijk heerlijke pasta maken! Het werd pasta carbonara.

Tegen 17u was het haasten om terug naar de universiteit te gaan, want we konden ons inschrijven voor een tripje naar Andalusië, van 16 tot 20 februari. Er waren maar 10 plaatsen vrij, maar het is ons (mijn nieuwe Italiaanse vriendin en Parque II-genootje Martina, 2 super lieve Turkse meisjes Ezgi en Ekin en mijn Hollandse “stapmaatje” Eveline) gelukt om eerst te zijn. De trip gaat naar Cádiz, Sevilla, Córdoba en Jerez. Het is in een van de steden ook carnaval dat weekend, en verschillende ESN’s van over heel Spanje zullen er dan verzamelen. Verplicht in carnavalskostuum trouwens ;)

In het terugkomen passeerde ik nog langs mijn interessante onderbuur Juho, die half Fins en half Ecuadoriaans is, want we hadden eigenlijk de helft van de maaltijd geskipt om op tijd terug op school te zijn en hem dus ook achtergelaten met een gigantische afwas. De afwas was al gedaan met behulp van de andere meisjes maar hij stond te popelen om me een kopje Finse berkenweerschijnzwamthee aan te bieden. Dat was uiteraard niet de benaming die hij er aan gaf, maar hij was zo lief om het te googelen zodat ik kon zien wat het precies was. Het is thee gemaakt van een schimmel die op berken groeit en het zou helend zijn voor kankers, hart- en vaaktziekten, psoreasis en zelfs aids. Ik heb er dapper van geproefd maar het smaakt helaas gewoon naar boomschors. Na een slokje heb ik dus vriendelijk bedankt. Met deze man ga ik nog avonturen beleven.

Na een late siësta (de uren van de dag verschuiven hier op magische wijze) en een boterhammetje ben ik met Martina op bezoek gegaan bij een Italiaan, een Pool en een Hongaar in een appartement op de dijk. Ze hadden een vuurtje!! Wat een verrukking. We hebben ons dus heerlijk kunnen opwarmen (ik weet het, in België is het min zoveel, maar een huis zonder verwarming en een kleerkast zonder dikke truien vallen echt niet te onderschatten) en alles geleerd over de Poolse en de Hongaarse cultuur.

Morgen komt mijn eerste flatgenootje aan, de Duitse Franzi, ik ben super opgewonden om haar te ontmoeten en alles te tonen! Voor de rest staat er ’s avonds een movie party op het programma, ik moet nog eens nadenken in wat ik me ga verkleden!

Besos!
Helen

Geplaatst door ElenaMaria 12:31 Gearchiveerd in Spanje

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint