Een Travellerspoint blog

So many awesome people!

vamos a la fiesta

sunny 16 °C

iHola amigos!

Mijn eerste nachtje in Gandía is achter de rug, en het was koud!! Blijkbaar heeft geen enkel studentenappartement hier verwarming. Ook mijn douche kon amper 3 minuten duren. Ik vraag me af hoe we dat met 3 gaan doen in de ochtend!

Gelukkig kon ik daarna op het balkon ontbijten, waar het veel warmer was dan binnen. Vervolgens hebben we een lange wandeling gemaakt naar het centro comercial op zoek naar een gsm met Spaanse SIM. Mama heeft lekker de toerist kunnen uithangen, elk gekleurd huisje dat we tegenkwamen onderweg moest gefotografeerd worden. ’s Middags met mama en papa weer op het balkon gegeten en daarna kwam het afscheid. Ze zijn nu nog 2 daagjes aan het genieten van Valencia.

Na de siësta moest ik me gaan aanmelden op de school. Het is een modern gebouw op een dikke 10 minuten wandelen van het appartement. Ze hebben me voornamelijk gezegd dat ik overmorgen nog eens moet terugkomen. Ik vroeg of ik al boeken kon kopen (dit semester nog eens een poging doen om modelstudent te worden) maar ze zeiden dat ik eerst de lessen maar eens moest volgen, dan kon ik kijken of de docent mij wel beviel en achteraf beslissen welke vakken ik zou blijven volgen. HAHA! Stel je voor. Helaas heb ik een strak lessenpakket opgelegd gekregen, want de vakken moeten voor België min of meer overeenkomen. Die vakken zijn: Geografía del turismo y del ocio (geografie van toerisme en vrije tijd), Marketing turístico (toeristische marketing), Organización y gestión de empresas (organisatie en management van bedrijven) en Recursos culturales (culturele bronnen). Allen goed voor 6 studiepunten, 24 in totaal. Ik ontmoette er ook een Duits meisje dat me meteen uitnodigde voor een pre-party ’s avonds op een van de appartementen.

Na een nogal smaakloze spaghetti bolognese (gelukkig kook ik momenteel nog enkel voor mezelf) op naar die pre-party. Daar bleek dat ik het nog niet zo slecht getroffen heb in Parque II. Het appartement was heel leeg en ongezellig. Ze hadden wel een vuurtje, maar dat af en toe opzetten kan naar het schijnt al gauw oplopen tot €200 elektriciteitskosten per maand. Dat het maar snel zomer wordt! Zoals verwacht werden al snel de kaarten bovengehaald voor een spelletje ring of fire. Een Zuid-Koreaanse deed het blikje bier ploppen en kreeg het tot mijn verbazing binnen de 20 seconden leeg (na al vele glazen sangria binnengekapt te hebben). Kick-ass Koreans. Een beetje later viel er ineens een groep onbekenden binnen, die ergens gehoord hadden dat het feestje daar te doen was. Ze hadden zich vergist van appartement maar dat maakt in Erasmus uiteraard niets uit. Het was een groep van studenten die allemaal volgende week vertrekken. Ze konden ons dus veel vertellen over het leven hier.

Tegen half 2 begon het echte feest in Varadero, een van de Erasmus ontmoetingsplaatsen. In het begin een beetje onwennig, maar je leert zo snel mensen kennen. Helaas sloot het daar al tegen 4 uur en werden we buitengezet, waar het aan het stortregenen was. Gelukkig is mijn appartement maar 20 meter verwijderd van Varadero. Feestjes in Spanje gaan meestal door tot 8 of 10 uur ’s morgens, maar dat zal ik dan een volgende keer maar eens moeten proberen!

Besos!
Helen

Geplaatst door ElenaMaria 20:13 Gearchiveerd in Spanje

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint