Een Travellerspoint blog

The first day

que calor...

sunny 15 °C

¡Hola a todos los quieridos interesados!

Op vraag van een aantal mensen heb ik toch besloten ook een blogje te maken. Of het interessant wordt dat kan ik niet beloven, maar ik hou jullie er in ieder geval mee op de hoogte!

Eerst en vooral is alle schrik voor een afgelaste vlucht voor niets geweest, hoera! Op het vliegtuig mocht ik al meteen kennismaken met een bende zeer luidruchtige (=Spaanse?) mujeres waar ik mijn Spaans voor het eerst echt mee kon oefenen. Het ging redelijk vlot, ze zeiden ook nogal veel hetzelfde: “Gandía, ayyy, vas a hacer la fiesta!” (tegen mij) “… Y ESTUDIAR MUCHO, CLARO!” (tegen mama en papa).

Eens opgestaan na een nachtje in Valencia, werden we verwelkomd door een stralende zon omringd door hemelsblauwe lucht. Spanje zoals het moet zijn! Tijdens ons treinritje van een uur richting Gandía zagen we veel appelsienboomgaarden. Prachtig. Het was even wachten op de sleutels van het appartement, dus zijn we in de namiddag even door Gandía (de Playa althans) gewandeld. Geen jas nodig gehad! :-) Het is er heel leeg, maar je ziet dat het een heel aantrekkelijke badplaats is in de zomer. Het grote zandstrand is heel proper, net als de dijk. Alle winkeltjes en veel restaurantjes en cafés zijn nu wel gesloten.

Tegen de late namiddag mocht ik dan eindelijk in mijn appartementje in de blok “Parque II”. Dit verwijst naar het prachtige park(je) dat gelegen is tussen de appartementen. Het appartement zelf is iets minder dan verwacht, vooral omdat er geen verwarming aanwezig is. Ook jammer dat er nog geen kamergenootjes zijn. Die zullen vrijdag en zondag aankomen. Voor diegenen die het nog niet wisten: het zijn een Duits en een Spaans meisje.

We zijn dan alle nodige boodschappen gaan doen in de grote Carrefour 2 straten verder. Mama heeft me zowat gegidst door heel de Carrefour zodat ik zeker weet wat voor producten ik moet gebruiken om dezelfde heerlijkheden op tafel te kunnen toveren als zij thuis. Teruggekomen propten we ons met al onze aankopen in de lift. Helaas wilde hij er ons, eens bovengekomen, niet meer terug uit laten. We hebben gelukkig maar eventjes vastgezeten, tot een technieker de deur open heeft geramd, maar het was me wat :-)! Positief: ik heb al kunnen kennismaken met enkele buren (die voortaan, samen met mij, de trap nemen).

Tenslotte hebben we ’s avonds gegeten in een echt Spaans restaurantje, waar de tv heel luid stond. De bazin en ik zijn al beste vriendinnen, want haar dochter woont ook in België en dus liggen de Belgen haar nauw aan het hart. Ik kreeg al 2 kussen bij het afscheid!

Jammer genoeg moet ik morgen afscheid nemen van de allerliefste mama van de hele wereld. Ik voel dat er traantjes gaan vloeien... :-( Daarna moet ik me gaan inschrijven in de school, hopelijk kom ik al wat erasmussers tegen, anders tijdens het eerste feestje morgenavond!!

Besos!
Helen

P.S.: voor wie nieuwsgierig is, dit is het appartement http://picasaweb.google.com/100044370581078587294/PARQUEII3A.

Geplaatst door ElenaMaria 15:28 Gearchiveerd in Spanje

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hoi Helen!

Nog maar de eerste dag ginderachter, en al zoveel meegemaakt :p. Geniet ervan!!

Hanne xxx

door Hanne

Hela Helen !

Ziet er al heel goed uit allemaal hé :) En wat een sjiek zwembad enzo seg! Gvd das luxe. En no worries, de kans dat je die verwarming gaat nodig hebben is klein denk ik ;) Ben jaloers! Geniet van u eerste Erasmusfeestjes, het zijn de beste !
Ik ga u blog proberen zo veel mogelijk te volgen want ben al heel benieuwd naar de spannende verhalen en als er bepaalde dingen niet opkomen, mag je e altijd mailen ;)

Ohja, GENIET !

Liefs, Kato X

door Kato

Lijkt echt geweldig !
Geniet ervan x

door Tess

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint